Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, class '' not found in /home/sbalipb/neu.sbalipb.bg/wp-includes/class-wp-hook.php on line 307
Отделение за лечение на вирусни хепатити и чревни инфекции – СБАЛИПБ "Проф. Иван Киров" ЕАД, София

Отделението за лечение на вирусни хепатити и чревни инфекции е с 20 легла с възможност за изолация, с ІІІ–то ниво на компетентност в изпълнение на медицински стандарт «Инфекциозни болести».

От създаването на лечебното заведение до 2002 г. отделението е съществувало като две отделения: МДО и ЖДО. В него са работили доказани специалисти в областта на инфекците. От 2008 г. ОЛВХЧИ е напълно обновено, разполага с 20 легла. В отделението се приема по спешност 24-часа в денонощието, включително и в празнични дни. Лекарите са със специалност по инфекциозни болести осигуряват денонощни дежурства.

В отделението се диагностицират и лекуват пациенти с остри вирусни хепатити, с остри гастроентероколити, вирусни и бактериални чревни инфекции, паразитни и тропически болести, като: ехинококози; трихинелози; маларии; лайшманиози и др.

В ОЛВХЧИ се обучават студенти по медицина, стоматология и специализанти по детски болести, неврология, вирусология, епидемиология, инфекциозни болести и медицинска паразитология.

Местоположение:

Среден павилион, Първи етаж

Контакти:

Лекари – 02 90 23 728

Сестри – 02 90 23 729

д-р Янита Пенчева

д-р Янита Пенчева

Началник отделение
д-р Иванка Радева

д-р Иванка Радева

Инфекционист
д-р Филип Тенчев

д-р Филип Тенчев

Инфекционист
д-р Йоанна Слабакова

д-р Йоанна Слабакова

Специализант по инфекциозни болести
Елена Григорова

Елена Григорова

Старша медицинска сестра