Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, class '' not found in /home/sbalipb/neu.sbalipb.bg/wp-includes/class-wp-hook.php on line 307
За COVID-19 от първо лице: Разказ на 33-годишен мъж, заразен с коронавирус – СБАЛИПБ "Проф. Иван Киров" ЕАД, София

05.04.2020 г., бТВ Новините

Първият пациент (33 г.), приет в Инфекциозна болница в София с коронавирус, разкри пред bTV как е протекла заразата и под какво лечение е бил поставен. В средата на март се прибира от Германия, където е посетил свои близки. Предполага, че в самолета се е заразил с COVID-19.

През цялото време е имал маска, ръвавици и дезинфектанти. От летището директно се самоизолира край София. Първият ден бил добре. На вторият започва лека хрема, като има болки в гърлото, подобни при настинка. Пие противогрипни лекарства, на четвъртия ден се почувствал добре. Но на следващия ден имало усложнения – тежест в гърдите, лека кашлица. След това се обадил на своята лична лекарка. Предписват му лекарство за гърло, имуностимуланти и парацетамол. На осмия ден започва да приема антибиотик, той не помага – температурата и отпадналостта продължили.

На десетия ден постъпва в болница.

„Специални благодарности на лекарите, на проф. Червенякова. Бяха адекватни и подготвени. Това е един малък кошмар. Благодарение на това, че имам здрава имунна система и тренирам, това го казаха и лекарите, подпомага за по-бързото възстановяване при изключително тежък вирус“, коментира пациентът.

След болестта неговият първи тест за коронавирус е отрицателен. Очаква се и резултатът от втората проба.

Източник: бТВ Новините

Категория:

Последни публикации