Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, class '' not found in /home/sbalipb/neu.sbalipb.bg/wp-includes/class-wp-hook.php on line 307
Д-р Трифон Вълков: „С времето тежестта и агресивността на COVID намалява“ – СБАЛИПБ "Проф. Иван Киров" ЕАД, София

По думите му няма как на този етап да се прогнозира колко време ще продължи разпространението на вируса. „В момента бягаме от неизбежното. Рано или късно всеки един от нас ще се срещне с тази инфекция и ще я преболедува. Колкото по-отложено във времето се случи това нещо, толкова по-добре. Причината е, че с времето тежестта и агресивността на тази инфекция намалява“.

Това коментира пред бТВ д-р Трифон Вълков от Инфекциозна болница. „Този вирус не е по-ожесточен в сравнение с пролетта. Увеличи се заболеваемостта. Ние не сме очаквали нещо по-различно“, каза той. По думите му няма как на този етап да се прогнозира колко време ще продължи разпространението на вируса.

Д-р Трифонов приветства новите мерки на здравния министър и смята, че те ще имат позитивен ефект не само върху екипите на Спешна помощ, а и върху всички лекари на първа линия в борбата срещу COVID-19.

Вижте още във видеото:

Категория:

Последни публикации