Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, class '' not found in /home/sbalipb/neu.sbalipb.bg/wp-includes/class-wp-hook.php on line 307
Церемония по представянето на първия робот за автономна дезинфекция в СБАЛИПБ „Проф. Ив. Киров” – СБАЛИПБ "Проф. Иван Киров" ЕАД, София

Съобщение до медиите

 

На 19 август в 11 ч. в СБАЛИПБ „Проф. Ив. Киров” ЕАД в София ще се проведе кратка церемония-анонс по представянето на първия робот за автономна дезинфекция в болница в София, доставен по линия на общата поръчка на Европейската комисия за различни болници в Европейския съюз. СБАЛИПБ „Проф. Ив. Киров” ЕАД е втората болница в България след УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив, която получава робот за дезинфекция, произведен от датската фирма UVD Robots.

Освен ръководството на болницата, на събитието ще присъства Административният заместник на Посланика на Кралство Дания Вася Иванова, представители на Министерство на здравеопазването и на фирмата ексклузивен дистрибутор на роботите за България.

През 2020 г. датската фирма UVD Robots спечели търга на Европейската комисия за спешна поръчка на дезинфекциращи устройства.

Роботите могат да дезинфекцират за 15 минути стандартна болнична стая с помощта на ултравиолетова светлина. Освен Covid-19, те унищожават множество други патогени, предотвратявайки вътреболнични инфекции. С едно зареждане машините могат да дезинфекцират над 18 помещения. Дезинфекцията се осъществява без човешка намеса, като по този начин се предпазва здравето на персонала в болничните заведения.

Категория:

Последни публикации